
Planteray Isle of Fiji produkowany jest z fidżyjskiej trzciny cukrowej, uprawianej w wulkanicznej glebie, z wykorzystaniem jednych z najczystszych wód na ziemi. Cała trzcina cukrowa jest ścinana ręcznie przy użyciu tradycyjnych technik, a następnie przetwarzana na melasę w lokalnym młynie w mieście Lautoka. Rum dojrzewa na Fidżi w beczkach po bourbonie, zanim dotrze do Francji na drugi etap procesu dojrzewania. W ten sposób powstają ciepłe nuty egzotycznych owoców i rodzynek oraz bogaty, długi finisz.
Rumy Planteray wyróżniają się charakterystycznymi butelkami owiniętymi rafią i są serwowane w najlepszych lokalach na świecie. Ich unikalny profil smakowy odzwierciedla bogactwo terroir, z których pochodzą, a opatentowana metoda podwójnego starzenia stała się znakiem rozpoznawczym marki.
Dzięki niezrównanej jakości i innowacyjnemu podejściu kolekcja rumów Planteray zdobyła uznanie koneserów na całym świecie, czego dowodem jest ponad 600 prestiżowych medali i nagród za wyjątkową jakość.