
Planteray Gran Añejo odkrywa piękno i finezję rumów z Ameryki Środkowej, łącząc tradycyjne rumy z Gwatemali i Belize. Po pierwszym dojrzewaniu w beczkach po bourbonie, rumy te udają się do południowo-zachodniej Francji, aby poddać się charakterystycznemu dla Planteray procesowi podwójnego starzenia w beczkach ex-Ferrand. Dzięki procesowi finiszowania ujawniają się bogate nuty śliwek i suszonych owoców oraz subtelny dotyk dębu.
Rumy Planteray wyróżniają się charakterystycznymi butelkami owiniętymi rafią i są serwowane w najlepszych lokalach na świecie. Ich unikalny profil smakowy odzwierciedla bogactwo terroir, z których pochodzą, a opatentowana metoda podwójnego starzenia stała się znakiem rozpoznawczym marki.
Dzięki niezrównanej jakości i innowacyjnemu podejściu kolekcja rumów Planteray zdobyła uznanie koneserów na całym świecie, czego dowodem jest ponad 600 prestiżowych medali i nagród za wyjątkową jakość.